Kranio-Sakral


v/Sidse

Hvad er Kranio-Sakral behandling?
Kranio-Sakral behandling er kendt for at hjælpe med funktionen af det centrale nervesystem (hjernestammen, og rygmarvens nerve), det autonome nervesystem (stress/afspænding) hormonbalancen, bidfunktionen og muskelskelet system.

Kranio-Sakral behandling korrigerer dysfunktionen i nervesystemet og forbedrer tilførslen af blod til hjernen.

Kranio-Sakral systemet består af knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet (sacrum), membranerne, som holder hjernen på plads i forhold til disse knogler og væsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen. Væsken er nødvendig for at hjernecellerne kan få næring og udskille affald. Denne væske virker også som en hydraulisk støddæmper for at beskytte hjernen ved et slag i kraniet.

Den positive virkning af Kranio-Sakral behandlingen er at frigøre eventuelle spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænde de stærke membraner, som holder hjernen på plads og forbedre både hjernevæskens og blodets cirkulation. Disse membraner støtter fysisk hjernen og rygmarvens nerver og holder dem på plads. Det er nødvendigt for hjernens funktion, at Kranio-Sakral systemet fungerer optimalt.


Hvor stammer Kranio-Sakral behandling fra?
Kranio-Sakral behandling blev opfundet af en amerikansk læge, William Sutherland, tidligt i dette århundrede. Hurtigt blev det en del af lægeuddannelsen i de osteopatiske skoler (Osteopater har en almindelig lægeuddannelse, men udover det, lærer de en blød form for manipulation af knogler i ryggen, nakken osv.). Som årtierne er gået, er disse teknikker blevet mindre og mindre brugt. Det kunne simpelthen ikke betale sig økonomisk for en læge at afsætte en hel time til Kranio-Sakral behandling. Lægerne anvendte i stedet oftere recepter og operationer.


Hvordan foregår behandlingen?
Klienten ligger på ryggen på briksen og nyder behandlingen. På specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet anvender Kranio-Sakral behandleren et meget let tryk på 5 gram, som vægten af et stykke A4 papir. Klienten oplever en dyb form for afspænding, ligesom når man er i en behagelig søvntilstand og drømmer, flyder, er bevist om omgivelserne og slapper af.


Hvilke lidelser kan Kranio-Sakral behandling hjælpe?
– Hovedpine (spændinger, migræne)
– Rygsmerter
– Ømme nakke- og skuldermuskler
– Allergi
– Maveproblemer (forstoppelse, dårlig fordøjelse)
– Depression
– Frygtfølelse
– Nedtrykthed
– Følelse af manglende energi/sløvhed
– Hjertebanken
– Menstruationssmerter
– Koncentrations- og indlæringsproblemer
– Kæbespænding og bidefunktionen
– Søvnbesvær
– Hormonbalancen
– m.m.